Om Lynge Drive In Bio

Lynge Drive-In Bio

Lynge Drive-In Bio er en ikonisk drive-in-biograf beliggende i Lynge, Nordsjælland. Bygget i en grusgrav i 1961, er det Skandinaviens første drive-in-biograf og Europas største. Besøgende kører deres biler ind på en af biografens parkeringspladser, hvorfra de kan se film på det store lærred. Lyden udsendes som et radiosignal på FM-båndet, så den kan høres i bilernes radioer eller andre FM-radioer.

Historie
Biografen åbnede i 1961 under navnet Villabyerne Drive-in-Bio, startet af Mogens Fisker, der også var direktør for Villabyernes Biograf. Fisker fik ideen fra en rejse til USA, hvor han havde oplevet drive-in-biografer. Efter Fiskers død i 1963 lukkede biografen, men blev genåbnet i 1966 af Christian Bulskov, som drev den indtil 1975, hvor hans søn Ernst Bulskov overtog. I 2010 blev biografen solgt til Henrik Kehlet.

Den 1. januar 2024 blev Tais Johansen, efter at have købt Henrik Kehlet ud, ny medejer af Drive-In Bio og fortsætter driften sammen med Birgit Kehlet som partner. Tais har været ansat som operatør i biografen siden 1998.

Udvidelser
Skærm nr. 2 (Bio 2) blev indviet i 1988. Bio 3 åbnede i 2000, og efter sæsonen samme år blev den oprindelige Bio 1 erstattet af Bio 4.